Lucht verversen is nodig

Lucht zuiveren is ons ultieme doel

Naast ventilatie, is het ook mogelijk om de lucht ECHT te zuiveren. Dat is een technologie apart, waar momenteel veel vraag naar is i.v.m. het elimineren van ziekteverwekkers. Ook hier geven wij je graag uitleg over. Met die kennis kan je vervolgens zelf beter kiezen welke luchtreiniger je geschikt vindt.

%

ZUIVERE LUCHT

Wat is de effectiviteit van de lucht zuiveraars van Bender Luchttechniek?

De typen lucht reinigers, welke wij geselecteerd hebben na grondig onderzoek, zijn overal toepasbaar en voor professioneel gebruik, zelfs in de medische sector. Zij hebben een effectiviteit van 99.9%

Omdat er binnen onze branche helaas dergelijke prestaties onterecht geclaimd worden, bieden wij aan de lucht bij jou te komen meten (voor en na de lucht zuivering) met een apparaat dat deze ultra kleine deeltjes kan meten, zodat jij zelf de effectiviteit kan waarnemen.

Wij zijn uitgebreid opgeleid in deze techniek en kunnen al jouw vragen op dit gebied beantwoorden. Zo vraagt je jezelf wellicht af, hoe veilig de techniek is en hoe het dan zit met allerlei goedkopere varianten op de markt. De optelsom van de meest voorkomende vragen en antwoorden op deze pagina informeren je hopelijk al volledig, maar voel je vrij om ons te benaderen voor meer informatie over deze briljante technologie!

Op deze pagina delen we zoveel mogelijk wetenschappelijke kennis.

Maakt de grootte van een deeltje iets uit?

NEE, bij onze apparaten niet, doordat dit géén filter methode is. Om een voorbeeld te geven; op de afbeelding zie je de grootte van respectievelijk: fijnstof, een rode bloedcel, ultra fijnstof, een bacterie en een virus. Zelfs Hepa filters stoppen bij de afmeting van een gemiddelde bacterie. Een virus is nog kleiner. Bij ionisatie-technologie wordt een ziekteverwekker, om het simpel te schetsen, geëlektrocuteerd en daarvoor maakt de grootte van het deeltje niet uit.

Welke methode gebruiken we NIET!

  • Wanneer we lucht inpandig gaan behandelen, gebeurt dat op een hoog tempo, omdat er een bepaalde druk nodig is, om het juiste aantal m3’s te verplaatsen. Dat is meteen de crux, waardoor al diverse methoden afvallen voor ons, zoals: UV licht
  • Én door de eventuele gezondheidsrisico’s die sommige methodes met zich meebrengen, zoals: UV licht, Hepa filters en negatieve ionisatie. Bender Luchttechniek gebruikt dergelijke methoden NIET
  • Laat ons je adviseren

Ionisatie gebruiken we WEL!

  • Positieve Ionisatie wel te verstaan! Hoe werkt dit technische hoogstandje:
    De ‘vieze’ lucht wordt ruim voldoende aangezogen door de aanzuig-ventilator in het apparaat.
  • Alle deeltjes in deze lucht worden kort positief geladen door de ionisator en worden hierdoor in een fractie van een seconde geëlimineerd en onschadelijk gemaakt.
  • Alvorens het apparaat de lucht weer terug de ruimte inblaast, worden alle geladen deeltje opgevangen in de collector, waardoor de lucht verschoond wordt van alle denkbare soorten deeltjes en zelfs schoner wordt dan de buitenlucht.

Na grondig onderzoek in samenspraak met een
micro bioloog, is “
positieve ionisatie”
de enige
methode die:

N

geschikt is om toe te passen op lucht, ook in de snelheid van luchtbehandeling

N

veilig is voor onze gezondheid

N

voldoende m3 lucht behandelt indien juist geselecteerd

N

ook de allerkleinste ziekteverwekkers elimineert

N

geen hoge onderhoudskosten geeft

N

de deeltjes in de lucht volledig onschadelijk maakt

N

de onschadelijk gemaakte deeltjes ook afvangt

N

het milieu niet onnodig belast

N

makkelijk is in gebruik voor iedereen

Er wordt helaas veel ongegrond geclaimd op de markt momenteel, door aanbieders die bovenstaand totaal niet waarmaken. Als u meer kennis wil opdoen, om zelf uw conclusies te kunnen trekken, neemt u dan even de tijd op deze pagina.

Wat verwijderen onze lucht zuiveraars uit de lucht?

N

bacteriën

N

virussen

N

(ultra) (fijn-) stof

N

gassen

N

schimmel

N

pollen

N

geuren

N

dierenhaar

 

 

 

 

 

 

GRATIS
DEMO
t.w.v. €150,-

Persoonlijke demonstratie mèt meetapparatuur, bij jou op locatie of bij Bender Luchttechniek, met tijd en aandacht voor al uw vragen!

Heb je een gezelschap van minimaal 4 personen, en heb je interesse in deze innovatieve technologie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ondernemers uit jouw kring, of in bedrijfsverzamel gebouwen. De demonstratie + drankje is dan geheel gratis.

Onze twee merken

Uit het grote scala van luchtreinigers, die als paddenstoelen uit de grond zijn geschoten, hebben wij als luchtbehandelingsspecialisten en na uitgebreid onderzoek, slechts twee gepatenteerde merken in ons assortiment opgenomen.

De AIRDOG van TPA Technology

ontwikkeld voor de medische branche, maar in iedere tak toepasbaar, zelfs voor in de auto.

De ASPRA van VFA Technology

een industriëlere look en toepasbaar tot veel grotere aantallen mensen.

AIRDOG TPA Technology

Luchtreiniger V5 Car Air Purifier
van klein: 14,8 m3
1 persoon in auto of op buro

AIRDOG TPA Technology

Luchtreiniger X5 (7-8 personen)
tot groot: 1.000 m3
tot 20 personen

ASPRA VFA Technology

tot groot: 400 m3
tot 10 personen

ASPRA VFA Technology

tot groot: 10.000 m3
tot 250 personen

Bel ons voor GRATIS advies

U kunt zelf in onze webshop uw luchtzuiveraar selecteren. Hiervoor past u de eenvoudige formule toe: Het aantal mensen in de ruimte x 50m3. Vervolgens controleert u, of de inhoud van de ruimte deze uitkomst niet overschrijdt.

Wij geven u echter met liefde en plezier eerst gratis advies. Wij kennen de kleinste specificaties van onze apparaten, waarvoor de website te klein is. In sommige gevallen bent u beter en/of goedkoper uit, met meerdere kleine apparaten dan met één grote.

Overige methodes die wij hebben laten afvallen

N.a.v. de uitkomsten van ons onderzoek en consulten aan een micriobioloog

Q

Wij bestrijden niet met UV licht.

Omdat UV licht prima ziekteverwekkers kan elimineren in een statische situatie, zoals bijv. boven een onderzoekstafel. Echter is er een bepaalde tijd nodig om een ziekteverwekker met een DNA structuur te vernietigen en nog meer tijd nodig voor ziekteverwekkers met een RNA structuur (zoals bijvoorbeeld Corona.) Als experts op het gebied van luchtbehandeling, hebben wij de conclusie moeten trekken, dat de snelheid in de luchtbehandeling te hoog is om UV licht effectief te laten zijn binnen onze doelstelling. DNA of RNA zal vermoedelijk wel in meer- of mindere mate beschadigd raken door UV licht. De microbioloog maakt zich daar zorgen over, in het kader van het eventueel onstaan van nieuwe mutaties.
UV licht heeft geen effect in de gebieden van schaduw en verder weten we inmiddels allemaal voldoende welke schade aan onze huid kan ontstaan.

Q

Wij bestrijden niet met negatieve ionisatie.

Omdat daarbij een bepaalde hoeveelheid ozon kan ontstaan, die niet bevordelijk is voor de gezondheid. Zuurstof is opgebouw uit 2 atomen O (O2). Bij dergelijke methodes gaan de moleculen uiteen en kunnen deze elkaar weer vinden in een andere samenstelling. Wanneer 3 atomen O een verbinding vormen, zijn deze moleculen O3 en dat is Ozon.
Ozon is zeer instabiel en heeft een sterk oxiderend vermogen. Het is prima om mee te ontsmetten, zelfs op het lichaam, maar men moet er niet teveel van in de longen krijgen! Blootstelling aan ozon leidt bij de concentraties tussen 180 en 240 microgram tot een vermindering van de longfunctie tot 5% bij ‘gewone’ mensen, en tot 10% bij gevoelige mensen en leidt mogelijk ook tot ontstekingen van de luchtwegen. Het kan ook tot irritatie van de ogen en tot hoesten leiden.

Q

Wij bestrijden los van het ventilatie systeem.

Omdat we in de strijd tegen het huidige Covid-19 virus en de race tegen nieuwe varianten aan iedere organisatie deze oplossing willen kunnen bieden, zelfs aan degenen die nog helemaal geen ventilatie systeem hebben.
Een ventilatiesysteem wordt niet gestuurd op ‘deeltjes’ maar op CO2 e.d. en dat moet vooral zo blijven om grip op het binnen klimaat te blijven houden. Neem dat van ons als experts in ventilatie en luchtbehandeling maar aan
Al onze luchtreinigers, van groot tot klein, zijn dan ook zogenaamde ‘stand alones’. Het is een groot voordeel dat deze niet vast komen te zitten in een pand en men kan ze makkelijk verplaatsen, naar een andere ruimte. Veel ondernemers nemen er in het weekend eentje mee naar huis;)

Q

Wij bestrijden niet met Hepa filters.

Filters komen vrijwel altijd voor in een deugdelijk systeem en hierbij gaan we tot een maximale filterwaarde F7. Er bestaan zeer slimme filters, zoals Hepa filters. Deze vangen veel deeltjes uit de lucht op, echter niet de állerkleinsten, zoals ultra fijnstof, de kleinere bacteriën en haast alle virussen.
Hoe dichter de filters, hoe minder lucht er kan passeren. Dit geeft een dusdanige weerstand, waardoor de benodigde m3’s van luchtbehandeling niet meer behaald kunnen worden.
Bovendien zijn de ziekteverwekkers, die op filters terecht komen, nog een tijdje in leven. Dit is onwenselijk, wanneer de lucht weer terug in de ruimte wordt geblazen èn bij het vervangen van de filters. Het filter houdt tevens vocht vast, wat een broeihaard voor ziekteverwekkers is.

Q

Wij bestrijden niet met Ontsmettingsmiddelen etc.

Tijdens brainstorm sessies is werkelijk van alles bedacht om o.a. Covid-19 onschadelijk te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het idee van Trump: ontsmettingsmiddel. Dat kan zeker ook virussen doden, echter is ontsmettingsmiddel inademen niet bepaald goed voor de gezondheid van de mens…
Ook technieken met verhitting of bevriezing en nog veel meer, zijn voor sommige toepassingen wellicht effectief, maar niet binnen de luchtbehandeling. Hier lopen we in de eerste plaats wederom tegen de tijd van het passeren van de lucht én tegen gezondheidsrisico’s aan.

Q

Wij bestrijden niet, met te weinig capaciteit

Er zijn inmiddels veel luchtreinigers op de markt, die hetzelfde beloven, maar een capaciteit hebben die niet eens geschikt is voor 1 persoon in een toiletruimte! Een mens verplaatst per uur 40 tot 50m3 lucht. Wij zien apparaten aangeboden worden die bijvoorbeeld 200m3 per 24 uur doen. Dat is erg misleidend, want dit komt neer op nog geen 8,5m3 per uur… Hierdoor maken mensen onzinnige kosten en wanen zij zich onterecht veilig! Wij berekenen eenvoudig de veilige, benodigde capaciteit bij de selectie van het apparaat: 50m3 per persoon en tevens dient het aantal m3’s van de te behandelen ruimte te passen binnen de range van de luchtreiniger.

Chat via WhatsApp
Klik op een naam hieronder om een chat te starten.
Cynthia