Je huis of bedrijf ventileren in Den Bosch

Is mijn huis of bedrijf ventileren in Den Bosch of Rosmalen echt zo gemakkelijke en is dit wel noodzakelijk; absoluut! Het is ontzettend belangrijk om je huis of bedrijf in Rosmalen, Den Bosch of omgeving goed te ventileren. Een mens ademt namelijk zuurstof in en ademt CO² uit. De zuurstof in een ruimte neemt hierdoor steeds verder af. Door een zuurstoftekort voel je je langzaam slechter en kun je hoofdpijn krijgen. Ververs daarom regelmatig de lucht met een van de ventilatiesystemen of luchtreinigers van Bender Luchttechniek uit Lith.

Je huis ventileren in Den Bosch of Rosmalen is niet verplicht, maar wel verstandig

Regelmatig lucht verversen of het reinigen van de lucht zorgt ervoor dat er geen zuurstoftekort ontstaat in je woning. Er is weinig regelgeving die je verplicht om te ventileren in je eigen huis, zeker niet als het een oud huis betreft. Tegenwoordig staat er in het bouwbesluit dat er minimaal wat afzuigpunten aanwezig moeten zijn. Je hebt dan nog geen grip op de kwaliteit van de lucht en het comfort. Het is zeker mogelijk om dit in je woning te realiseren. Wij adviseren je graag over het conditioneren van de lucht.

Het ventileren van je bedrijf in de buurt van Rosmalen of Den Bosch is cruciaal

Wanneer we zakelijk mensen over de vloer gaan krijgen, wordt er meer verwacht van de ventilatie. Er wordt immers meer CO² uitgestoten, wat resulteert in minder zuurstof in de lucht. Een bedrijf heeft de zorgplicht om gasten en werknemers zich goed te laten voelen. Door regelmatig de lucht te verversen, verbetert de concentratie en je energie. Een dergelijk systeem met luchtkanalen zorgt voor de juiste balans en voert de ‘vieze’ lucht naar buiten af.

Vraag ons naar het beste systeem voor jouw situatie

Ventileren met een Luchtbehandelingskast

Met een luchtbehandelingskast wordt de frisse buitenlucht het pand ingetrokken en door een luchtkanalensysteem via toevoerroosters door het pand verspreid. Omdat de buitenlucht meestal een stuk kouder of warmer is dan de gewenste binnen temperatuur, wordt er (los van ventilatie) in de winter gestookt via het verwarmingssysteem en in de zomer gekoeld door airconditioning.  De behandeling van de temperatuur kan ook geïntegreerd worden in het ventilatiesysteem. Dan spreek je van geconditioneerde, ofwel behandelde lucht. De methode met verwarmingssystemen en airconditioning is niet bepaald energiezuinig. Het heeft daarom plaats gemaakt voor een betere techniek. Lees verder over het warmteterugwinningsysteem of informeer naar andere duurzame opties.

Ventileren met warmteterugwinning

Sinds de jaren negentig is energie zuinigheid een steeds grotere rol gaan spelen. Met een WTW-systeem, een warmteterugwinningsysteem maken we in de zomer gebruik van de nacht; de koele lucht die dan naar binnen wordt gezogen behandelen we niet en dat bespaart energie! In de winter maken we juist gebruik van de warmte die er in de af te voeren binnenlucht zit.

Let op, de ‘vieze’ lucht wordt niet hergebruikt, enkel de warmte daarvan!

WAAROM WIJ GEEN RECIRCULATIE LEVEREN.

Ophef over re-circulatie

En terecht! Bij recirculatie wordt ook gehandeld vanuit energie zuinigheid.

Hierbij wordt een deel van de vieze lucht opnieuw door de toevoerroosters ingeblazen, bijv. 30%.  De lucht wordt dan nog steeds ververst, zij het voor 70% in dit geval. Dit proces blijft zich herhalen, waardoor de luchtkwaliteit beter wordt.

Men kiest hier soms voor vanwege hergebruik van de lucht inclusief temperatuur of luchtvochtigheid. Maar de schone en vieze lucht komen hierbij met elkaar in contact, onwenselijk tijdens een epidemie.

WAAROM WIJ GEEN RECIRCULATIE LEVEREN.

Er is de laatste tijd veel ophef over recirculatie. Dit vinden wij terecht! Bij recirculatie wordt ook gehandeld vanuit energie zuinigheid, waarbij een deel van de vieze lucht opnieuw door de toevoerroosters wordt ingeblazen. Er wordt steeds een klein beetje lucht ververst. Dit proces blijft zich herhalen, waardoor de luchtkwaliteit beter wordt. Men kiest hier soms voor vanwege hergebruik van de temperatuur of luchtvochtigheid. Maar de schone en vieze lucht komen hierbij met elkaar in contact; onwenselijk tijdens een epidemie.

Wij brengen geen offertes uit met recirculatie.

Heeft u recirculatie in uw bestaand systeem? Weet u hoe het is afgesteld? Wij raden u onze ventilatiecheck aan.

KEN UW SYSTEEM

Je hebt verplichtingen bij het ontvangen van mensen in je pand.

Laat ons jouw/jullie systeem en de luchtkwaliteit eens controleren en doe de ventilatie check! Advies is hierbij inbegrepen en geheel vrijblijvend.

Bij een eventueel hieruit voortvloeiende opdracht brengen we deze kosten in mindering.

N

Wil je weten of jouw ventilatie voldoet aan uw eigen norm en minimaal aan die van de huidige regelgeving?

N

Wat voor ventilatie systeem heb je nou eigenlijk precies en sta je daar nog achter?

N

Hoe is het gesteld met de luchtkwaliteit?

Vraag ons naar het beste ventilatiesysteem voor jouw situatie

Regelmatig ventileren in je woning of bedrijf in Rosmalen, Den Bosch of omgeving heeft veel voordelen. Ben je benieuwd wat dit jou oplevert en wil je weten welk systeem bij je past? Informeer naar de mogelijkheden!

Chat via WhatsApp
Klik op een naam hieronder om een chat te starten.
Cynthia